Statiunea Calimanesti Caciulata

Numarul insemnat de puncte de interes turistic,cultural sau monahal,etc, fac din statiunea Calimanesti, o zona de referinta pentru vizitatorii romani sau straini. Manastirea Cozia, Manastirea Stanisoara, Varful Cozia sau domeniul schiabil de langa Obarsia Lotrului sunt doar cateva din atractiile regiunii de la poalele Carpatilor unde Hotel Perla Oltului *** ofera oaspetilor sai o atmosfera deosebita cu spatii conviviale elegante si facilitati multiple.

Despre Calimanesti Caciulata

Calimanesti Caciulata | Statiunea Calimanesti Caciulata este situata in partea central-sudica a Romaniei, pe malul drept al Oltului, in Depresiunea subcarpatica Jiblea-Calimanesti, la altitudinea de 260-280 m, 18 km distanta de municipiul Ramnicu Valcea (sediul administrativ al Judetului Valcea)

Atractii turistice din jurul Hotelului Perla Oltului *** Calimanesti Caciulata

Manastirea Cozia – 3 km

Manastirea Cozia, situata la 5 km de statiunea Calimanesti, pe malul drept al Oltului si la cca. 20 km nord de Rm.Valcea, a fost ctitorita intre 1387-1388 de catre Mircea cel Batran, la sfatul calugarului carturar Nicodim de la Tismana, „sfetnicul lui Mircea intru cele dumnezeiesti”

Castrul Roman Arutela, Valea Oltului – 3 Km

Castrul roman Arutela este un monument istoric, situat între localitățile Păușa și Căciulata, în punctul „Poiana Bivolari”, lângă orașul Călimănești, fiind trecut în lista monumentelor istorice din 2004 datând din epoca romană anii 137–138 d.C. Construcția se găsește pe malul stâng al Oltului, în vecinătatea Mănăstirii Cozia și în ambianța complexului hidroenergetic Turnu.

Manastirea Stanisoara – 6 km

Manastirea Stanisoara, numita, pana in secolul al XVIII-lea, Nucet, este situata la poalele masivului Cozia, pe versantul sau sudic, pe teritoriul localitatii Calimanesti, in judetul Valcea. Numele manastirii – „stanisoara” – vine de la stanele de oi ce existau in partea locului.

Parcul National Cozia – 10 km

Parcul Naţional Cozia se află situat în partea central-sudică a Carpaţilor Meridionali, mărginit la nord de Depresiunea Loviştei, strãvechea Terra Loystha, o vastă arie încărcată de istorie, cu multe localităţi, organizate odinioară în ţinutul lui Seneslau, unde populaţia continuă tradiţiile şi obiceiurile străvechi.

Muzeul Satului Valcean – Bujoreni, Valea Oltului – 12 Km

În organizarea acestui muzeu in aer liber, s-a tinut cont de cativa factori constitutivi ai unui sat adevarat – formele de relief ale zonei, vatra si hotarul lui cu toate elementele sale – in functie de care au fost amplasate gospodariile si constructiile comunitare, transferate din diferitele localitati ale judetului Valcea.